Boss Casual Wear Rash Ögrönlar EU-valet 2019
Boss Casual Wear Techeck Ögrönlar
EU-valet 2019

Åkesson: Har haft kontakt med den berörda kvinnan

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson säger angående anklagelserna mot Peter Lundgren att han haft tät kontakt med den berörda kvinnan.

– Jag har haft tät kontakt med den berörda kvinnan och har en helt annan bild än den du har, säger han till reportrar.

Peter Lundgren, som är SD:s toppnamn till EU-valet, anklagas för att ha tagit en partikamrat på brösten under en hotellkväll förra året.

Åkesson säger till reportrarna att man under helgen haft kontakt med kvinnan och hanterat frågan utifrån det sätt som hon vill att saken hanteras, och att han inte ser några problem med att Peter Lundgren sitter kvar.

– Bedömningen är att han kan sitta kvar.

Enligt Åkesson har petningen av EU-parlamentarikern Kristina Winberg från vallistorna inte något samband med anklagelserna mot Lundgren.

Boss Casual Wear TPool 2 Ögrönlar 23 min
Boss Athleisure Wear Tee Ögrönlar
BOSS EFELIZE - blås - vit Vackra billiga damkläder
Den turbulenta bomarknaden
BOSS TEBLOSSOM - T-shirt med print - blå dust Vackra billiga damkläder
Den turbulenta bomarknaden

Bomarknaden får tre av tio att vänta med familj

Boux Avenue NON WIröd LOUNGE BRA - T-shirt-bh - blåsh Vackra billiga damkläder

Nära hälften i åldern 20 till 29 har själva eller känner andra som har flyttat ihop tidigare än det var tänkt på grund av bostadssituationen. Det visar en undersökning från banken SBAB.

I undersökningen svarar 3 av 10 att de har låtit bli att bilda familj. Lika många har ofrivilligt lämnat den stad som de bor i. 36 procent har väntat med att separera och lika många har tackat nej till en utbildningsplats.

– Säg att du kommer in på drömutbildningen eller får det där jobbet du vill ha och så sätter bostadsmarknaden stopp för att du ska kunna realisera dina drömmar, det är verkligen illa, säger Claudia Wörmann, Boendeekonom på SBAB.

Bread & Boxers T-shirt i ekologisk bomull - Vit - Herr 2 tim
Läs mer om Den turbulenta bomarknaden
TT
Dagens börs

Svagt nedåt i Stockholm – Eniro rusar på försäljning

Bruun & Stengade Chadli Ögrönlar

Stockholmsbörsen öppnar svagt nedåt på måndagsmorgonen, i linje med de ledande indexen i Europa. Vid 09.40 det ut som följer:


Eniro meddelar att bolaget säljer sin söktjänst för företagsinformation, Proff, till finska Asiakastieto Group för 120 miljoner kronor. Aktien rusar över 20 procent.

Oljepriserna har stigit omkring 1,5 procent under morgonen sedan Opec signalerat att oljekartellen avser att fortsätta begränsa produktionen. Lundin Petroleums aktie klättrar omkring 1,4 procent.

Nokia och Ericsson stiger 3 respektive 1 procent. Konkurrenten Huawei har stött på flera motgångar sedan Trump beslutade att svartlista den kinesiska telekomjätten förra veckan. Google och flera chippjättar kommer nu att begränsa sina samarbeten med Huawei, rapporterar Reuters och Bloomberg.

Nokia har även fått en höjd rekommendation av Nordea till köp från behåll.

Börsveckan sätter köpråd på medicinteknikbolagen Boule och Medcap i sitt senaste nummer. Aktierna klättrar 5 respektive 2 procent.

44 min
Jae C. Hong / TT NYHETSBYRÅN
Dagens börs

Nedgångar i Kina – Tokyo stiger på rykten om nyval

Bruun & Stengade Vitelli, Suit Set Kostymer & kavajer

Nya BNP-siffror lyfte Tokyobörsen i en relativt sömnig inledning på handelsveckan. Börsen steg även på rykten om ett eventuellt förestående nyval i parlamentets överhus.

– Om det är sant, så kan vi förvänta oss att regeringen kommer att sammanställa ett ekonomiskt paket (för att locka väljarna), säger Makoto Sengoku, vid Tokai Tokyo enligt TT.

Fastlandskina backade i måndagshandeln medan Hang Seng i Hongkong öppnade uppåt. Vid 05.30 låg ledande index:

2L Jkt Ytterkläder Breheimen Bergans czzoia5509-Herrkläder

Mer produktinformation

Bergansklassikern i ny, retroinspirerad design! Jackan är tillverkad i 2-lagers Dermizax®material med vattenpelare på minst 20 000 mm som gör jackan vatten- och vindtät samtidigt som den andas. Men lös passform och möjlighet att dra år i midjan kan du enkelt anpassa jackan till olika aktiviteter och behov, samtidigt som jackan får ett klassiskt utseende. Breheimen har blivit uppgraderad med Recco®sändare och passar perfekt till ett allsidigt friluftsliv. Testa en, så förstår du varför många har just Breheimen som sin bästa turkamrat.

  • Detaljer: dermizax 2-lags
  • Vattentät: 20000 mm
  • "DERMIZAX®:Vind- och vattentätt upp till 20,000 mm. Mycket hög fuktavledningsförmåga till minst 40,000 g/m2/24 timmar för 2-layer. Upp till 30,000 g/m2/24 timmar för 3-layer som samtidigt behåller vattentäthet och andningsförmåga."
  • Perfekt för vandring
  • Retro-influenser
  • Meshfoder
  • Maskintvätt i högst 30 ˚C
  • Dunets vikt: 890 g
Bruuns Bazaar Lilja Chloe Trenchcoat Ytterkläder 5 tim
BOSS Business Wear Betapa Ögrönlar
Buffalo WIRE - Bikini - svart Vackra billiga damkläder BOSS Business Wear Ditania Klänningar
Burton Menswear Blågrön skjorta med platt krage och blommigt mönster

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer