GAP STRIPE - T-shirt med print - grön gables Herrkläder EU-valet 2019
Giro CHRONO EXPERT - T-shirt med print - svart röd horizon Träningskläder
EU-valet 2019

Åkesson: Har haft kontakt med den berörda kvinnan

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson säger angående anklagelserna mot Peter Lundgren att han haft tät kontakt med den berörda kvinnan.

– Jag har haft tät kontakt med den berörda kvinnan och har en helt annan bild än den du har, säger han till reportrar.

Peter Lundgren, som är SD:s toppnamn till EU-valet, anklagas för att ha tagit en partikamrat på brösten under en hotellkväll förra året.

Åkesson säger till reportrarna att man under helgen haft kontakt med kvinnan och hanterat frågan utifrån det sätt som hon vill att saken hanteras, och att han inte ser några problem med att Peter Lundgren sitter kvar.

– Bedömningen är att han kan sitta kvar.

Enligt Åkesson har petningen av EU-parlamentarikern Kristina Winberg från vallistorna inte något samband med anklagelserna mot Lundgren.

gulden Equation FADED DISTRESSED MID-RISE - Jeans Skinny Fit - svart Herrkläder 23 min
Falke COOL 24 7 - Strumpor - vit Herrkläder
Gore Wear C5 OPTILINE KURZE TRÄGERHOSE - Tights - marine blå vit Träningskläder
Den turbulenta bomarknaden
Guess MYRON COULISSE - Shorts - ibiscus Herrkläder
Den turbulenta bomarknaden

Bomarknaden får tre av tio att vänta med familj

Haglöfs ESSENS JACKET kvinnor - Dunjacka - mineral Bra att bära bekvämt Träningskläder

Nära hälften i åldern 20 till 29 har själva eller känner andra som har flyttat ihop tidigare än det var tänkt på grund av bostadssituationen. Det visar en undersökning från banken SBAB.

I undersökningen svarar 3 av 10 att de har låtit bli att bilda familj. Lika många har ofrivilligt lämnat den stad som de bor i. 36 procent har väntat med att separera och lika många har tackat nej till en utbildningsplats.

– Säg att du kommer in på drömutbildningen eller får det där jobbet du vill ha och så sätter bostadsmarknaden stopp för att du ska kunna realisera dina drömmar, det är verkligen illa, säger Claudia Wörmann, Boendeekonom på SBAB.

Head MEDLEY - T-shirt med print - royal blå röd Herrkläder 2 tim
Läs mer om Den turbulenta bomarknaden
TT
Dagens börs

Svagt nedåt i Stockholm – Eniro rusar på försäljning

HKT PINPOINT OXFORD - Skjorta - röd Herrkläder

Stockholmsbörsen öppnar svagt nedåt på måndagsmorgonen, i linje med de ledande indexen i Europa. Vid 09.40 det ut som följer:


Eniro meddelar att bolaget säljer sin söktjänst för företagsinformation, Proff, till finska Asiakastieto Group för 120 miljoner kronor. Aktien rusar över 20 procent.

Oljepriserna har stigit omkring 1,5 procent under morgonen sedan Opec signalerat att oljekartellen avser att fortsätta begränsa produktionen. Lundin Petroleums aktie klättrar omkring 1,4 procent.

Nokia och Ericsson stiger 3 respektive 1 procent. Konkurrenten Huawei har stött på flera motgångar sedan Trump beslutade att svartlista den kinesiska telekomjätten förra veckan. Google och flera chippjättar kommer nu att begränsa sina samarbeten med Huawei, rapporterar Reuters och Bloomberg.

Nokia har även fått en höjd rekommendation av Nordea till köp från behåll.

Börsveckan sätter köpråd på medicinteknikbolagen Boule och Medcap i sitt senaste nummer. Aktierna klättrar 5 respektive 2 procent.

44 min
Jae C. Hong / TT NYHETSBYRÅN
Dagens börs

Nedgångar i Kina – Tokyo stiger på rykten om nyval

HUF BUD CLASSIC TEE - T-shirt med print - svart Herrkläder

Nya BNP-siffror lyfte Tokyobörsen i en relativt sömnig inledning på handelsveckan. Börsen steg även på rykten om ett eventuellt förestående nyval i parlamentets överhus.

– Om det är sant, så kan vi förvänta oss att regeringen kommer att sammanställa ett ekonomiskt paket (för att locka väljarna), säger Makoto Sengoku, vid Tokai Tokyo enligt TT.

Fastlandskina backade i måndagshandeln medan Hang Seng i Hongkong öppnade uppåt. Vid 05.30 låg ledande index:

Boohoo MAN SCREEN TRACKSUIT - svart Herrkläder - Träningsbyxor czopwj2769-Herrkläder

HUGO DIZ - Träningsbyxor - svart Herrkläder 5 tim
Farah DENNY SLIM FIT - T-shirt - bas - new navy Herrkläder
HUGO ESMO EXTRA SLIM FIT - Kostymskjorta - pastel blå Herrkläder Fila AMERICAN PIA - Linne - peacoat blå Bra att bära bekvämt Träningskläder
Hummel CORE - T-shirt med print - true blå Herrkläder

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer